27 iun. 2012

FAVORIZARE

         Au dreptate porcotolacii. Bine a răcnit Ghergheasca Moni, aruncăndu-i primei baschetbaliste, mingea la fileu,adicatelea sub coș.
         Totul a plecat de la mariner. Asta o știu, de la domn general nea Costică,care a aflat,știrea, de la coana mare-nevasta-sa,care mai trece pe la partid, pe la cantină. Coana Agripina care îi pregătește gargara lu mariner,a intrat în biroul acestuia cu două gargare și cănd să plece, după ce a pus gargarele pe birou, l-a auzit pă mariner, care zicea că foarte bine e ce a făcut Brădișteanu, că s-a vorbit la telefon cu unii și că le-a zis la aștia, că Bombo nu e grav, da el vrea să-l mai țină pe Bombo mai mult în spital, că el ia zis lu Bombo mai demult,mă Bombo, ai grijă de sănătatea ta,da Bombo nu la ascultat și de al dracu ce e și-a mai tras și cu pușcociul în meclă, adică a vrut să tragă, da milițianul ăla, i-a dat peste labă și s-a dus glontele căș. Coana Agripina, cică s-a apucat să spele paharele de gargară, pe care le-a făcut marineru, adică gargarele, că paharele era făcute deja, că le-a cumpărat Nuți la o inaugurare dă gondolă. Cănd Coana Agripina, s-a apucat de al treilea pahar dă gargară, ca să-l spele l-a auzit pă mariner care i-a zis la telefon lu Ghergheasca, mă Moni, vorbește cu bulumacu ăla de Codruța și șo pă ei, pe mama lor. Cănd să se apuce coana Agripina și de spălat farfuriuțele de la gargare, a văzut-o marineru și i-a zis marș. Cănd a aflat asta, coana mare, i-a zis lu domn general nea Costică, care se uita la Viasat History și care a pus repede măna pe telecomandă și a dat pe postul național de televizie, labeunutv, de unde a aflat, că de fapt Moni s-a autosesizat și prin nu-ș ce dracu alte chestii că nu prea a ințeles bine domn general, că tocmai atunci a tras apa Sile. Sile stă deasupra lu domn general nea Costică, la etajul opt și se aude ca la Ateneu, că bine a făcu nea Nicu blocurile astea, că nu mai trebuia să pună aia de la SRI micofoane, că punea doar domn general nea Costică și se auzea de la toți. Și cică a răcnit Moni, cum am spus la început, de s-a căcat pă ei toți, de la unitățile abilitate să păzească statul de drept a lu mariner și ăia a dat ordin ca să-i cheme pă toți să-i asculte la direcție. Cănd îl audia pă Brădișteanu, marineru i-a zis în cască, lu ăla de îl asculta păsta,bă, intreabă-l dacă realizează că a favorizat infractorul, intrebare pă care ăla, a pus-o la toți ăialalți și lu Lascăr și lu milițieni ăia care a fost la Bombo, cănd si-a tras cu pistolul în meclă. Toți a zis că da, că așa a fost de paralizase marineru dă bucurie, că a mai venit pormă de vreo trei patru ori coana Agripina, cu gargare.
         Marineru, a pus mana pe telefonul scurt, pă care i l-a făcut cadou domn colonel Turcitu, cănd s-a întălnit marineru cu Mihaela dragostea mea, de l-a facut păla de vorbea singur, nu numai cu Vîntu sau cu Felix,că i-a și zis marineru ,bă ești prost și eu m-am întălnit cu ăia, da nu m-a știut nici măcar pămantu, că Vîntu știa deja și mai știa doar Nuți, da nu se pune și Turcitu i-a zis lu mariner, bravo El comandante, ca matale mai rar și șo pă ei. Cănd a a auzit marineru, de bucurie că l-a felicitat Turcitu și de la gargare i-a zis lu coana Agripina, să-l sune pă Pilot și să-i zică toate cele bune și să stea acasă cu Dacia,să o măngăie sub arcul Carpatic, că la Bruxelles să duce el, că a vorbit deja Moni acolo și i-a găsit lu mariner un scaun mai în față, ca să vadă marineru mai bine, că nici el nu s-a tratat și privește căș, nu numai cănd îl vede pă Pilot. Acu dacă tot am luat-o pe după leuștean, să revenim la gargarele noastre, adică la cum ăștia favorizează infractorii și infractoarele de drept comun și numai, care ne face țara și statul de drept a lu mariner de cacao , care s-a luptat și cu Belusconi și cu Sarkozy de i-a facut păia să piardă și să dispară, nu ca marineru, din care a zis Nuți că ne tragem și infractorii să dispară, ca societatea civilă și militară, să afle cum se luptă marineru, cu balaurii tereștri cum se lupta cu ăia marini, la Anvers si la Rouen și peste tot.
          Cand a auzitără, direcțiile mai sus menționate, după cum am arătat mai sus, s-a pus cu gura păia mai sus menționț,i de i-a ținut păia jdemii de ore, la audieri, ca uitase și bulumacu de Codruța de ce îi chemase păia, că se și găndea bulumacu, că ce se facea, dacă Lascăr trebuia să o opereze pă matușa-sa măine și nu poimăine, cum stabilise, că ce se facea mătusă-sa, care stă prost cu motorul, de cănd juca țurca, cu baragladinele din zonă, care să mai și dădea la ea din cănd în cănd că nu avea bani, să se ducă să se opereze la Viena, sau intraltă parte, cum bine a zis marineru, că să plece toți medicii, numai unul să rămîie să se facă praf tămăie, care ar fi lososit-o și Dana, dacă infractorul ăla de milițian, nu dădea cu laba peste pușcoiul lu Bombo și îi intra glonțu lu ăsta în sfeclă. Acu dacă aștia sunt infractori, păi sunt infractori a zis în barbă marineru, că tot dusese măna acolo să mai adune ultima picătură de gargară, că nu e bine să lași norocul în gargară și pă aștia care favorizează infractorul nepedepsiți, că dacă milițianul ăla i-a dat lu Bombo peste mană și nu l-a lăsat să-și tragă cu pușcoiul în specla, l-a favorizat, că altufel Bombo o mierlea și nu mai trăia, la fel și Brădișteanu care l-a operat și l-a salvat, deci l-a favorizat, că altufel murea și plus de asta, ăștia, au ingreunat și executarea pedepsei, că unde s-a mai pomenit în statul de drept a lu mariner, care lucrează la el dă ani buni, așa ceva nu s-a mai pomenit, iar dacă s-a pomenit, marineru v-a da un ordin, să nu se mai pomenească așa ceva, iar cei care au facut să se pomenească, vor fi trași la răspundere..
           Bă,vrei să te omori prin sinucidere, e treaba ta bă. Bă, da nu mai e treaba ta, dacă vrei să te omori prin sinucidere dacă ești comndamnat. Treaba noastră,e să te păzim, să nu te scăpăm și dacă vreo unul încearcă să te favorizeze, cum s-a incercat, adicătelea să te ducă la spital, după ce altu a incercat și a reusit să te facă să nu te sinucizi, altu să te opereze cu măinile dezlegate, adicătelea să fii cu ele în cătușe, nu  merge bă Gîgă, să fie clar.


     La noi e ordine și disciplină bă,să fie clar.


Un comentariu: